Spring naar de inhoud

Ontdek ons aanbod

Type zwembaden

Bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad wordt opgebouwd uit zwembad bouwblokken. Hiermee kunt u zelf de vorm en de afmetingen bepalen. Een bouwkundig zwembad geeft u veel vrijheid in de bouw. Zelf-een-zwembad-bouwen.be kan voor u de hele bouw verzorgen, u bijstaan als u het even niet meer weet of u kunt alles zelf doen. Hierbij kunnen wij het technische proces ondersteunen en later de apparatuur aansluiten, indien gewenst.

Rechthoekig zwembad, vierkant zwembad of een andere vorm? Alles is mogelijk met een bouwkundig zwembad. De zwembad betonblokken zijn opgebouwd uit piepschuim en daarom makkelijk in elkaar te zetten. Hierin wordt vervolgens het beton gegoten.

Biozwembad

Onze bio zwembaden onderscheiden zich op 2 vlakken van een gewoon zwembad.  Ze worden volledig biologisch gefilterd, zonder chloor of andere chemicaliën waardoor je in natuurlijk water zwemt. De biologische filtering zorgt er eveneens voor dat je geen plantenfiltering meer nodig hebt en je je bio zwembad kan verwarmen zoals een gewoon zwembad.

Plunge pool

Het begrip ‘Plunge pool’ is overgewaaid vanuit Australië en betekent eigenlijk ‘watervalbad’. Plunge pools worden vaak gevormd onder hoge watervallen door de kracht van het voortdurend vallende water. Bij zwembaden wordt deze benaming gebruikt voor kleinere zwembaden die maximum 5x3m zijn.

Een plunge pool is de ideale oplossing indien je tuintje niet groot is of wanneer je kiest voor een mini-zwembad. Met onze polystyreenblokken kan je het formaat kiezen per 25cm. Dit in de hoogte, lengte en breedte. Inbouw en opbouw is mogelijk. Vaak wordt er een trapje of plage (ligbank) over de hele breedte geplaatst, waar je languit op kan relaxen.

Voordelen van plunge pool:

  • Kleiner dan normaal zwembad en dus ideaal voor kleinere tuin, stadstuin of dakterras
  • Budgetvriendelijker dan een normaal zwembad
  • Warmt sneller op door kleinere hoeveelheid water
  • Minder kosten aan water, elektriciteit en onderhoud
  • Je kan een jetstream plaatsen zodat je ook in je plunge pool ‘baantjes kan trekken’.

Type zwemvijvers

Zelf Een Zwembad Bouwen - zwemvijver 1

Zwembadvijver

Een zwemvijver in de tuin oogt mooi … doch is het niet evident om algen onder controle te houden én vaak is het water te fris waardoor er zelden in gezwommen wordt. Bij een zwembadvijver heb je dubbel plezier: het comfort van een zwembad én de looks van een vijver.
Een zwembadvijver is eigenlijk een zwembad dat wordt gebouwd en verwarmd zoals een gewoon bouwkundig zwembad. Tijdens de opbouw wordt het zwembad voorzien van een extra bak waar de beplanting in komt. Deze plantenbak kan zowel in de lengte als in de breedte van de zwembadvijver gebouwd worden. De hele constructie wordt dus gebouwd met polystyreenbouwblokken. Meestal wordt voor een zwembadvijver gekozen voor een tijdloze donkergrijze liner. Deze liner wordt door één van onze linerlassers ter plaatse gelast.
Het voordeel van polystyreenbouwblokken is dat de blokken heel licht zijn, makkelijk stapelbaar en het bouwen zelf ook heel vlot verloopt. De vorm en afmetingen kan u zelf bepalen. Elk formaat is mogelijk per 25cm in de lengte en de breedte en per 10cm in de hoogte. Bouwen met betonblokken is een zware en moeilijke klus maar is ook een optie.

“Zelf-een-zwembad-bouwen.be” kan voor u de hele opbouw doen, u bijstaan voor bepaalde werken of u kan ook alles zelf doen. Hierbij kunnen wij het technische proces ondersteunen en de apparatuur aansluiten indien gewenst.

Zwemvijver

Een klassieke zwemvijver wordt ook de “rijkere zwemvijver” genoemd en is de goedkoopste en meest natuurlijke oplossing voor zwemmen in eigen tuin. Het water wordt op natuurlijke basis gefilterd waarbij planten een heel belangrijke rol spelen. Voordeel van de zwemvijver is een zeer laag energieverbruik en weinig onderhoud. 

Belangrijke zaken die je moet afwegen indien je opteert voor een zwemvijver: het spreekt voor zich dat je bij de klassieke zwemvijver het water beperkt kan verwarmen tot een hogere zwemtemperatuur. Hou er ook steeds rekening mee dat er zich  lichte aanslag op de bodem en zijwanden kan voordoen en dat algenvorming steeds mogelijk is.

De hele constructie wordt gebouwd met polystyreenbouwblokken. Het voordeel van polystyreenbouwblokken is dat de blokken heel licht zijn, makkelijk stapelbaar en het bouwen zelf ook heel vlot verloopt. De vorm en afmetingen kan u zelf bepalen. Elk formaat is mogelijk per 25cm in de lengte en de breedte en per 10cm in de hoogte. Bouwen met betonblokken is een zware en moeilijke klus maar is ook een optie.

Voor de natuurliefhebber die graag opgaat in de natuur en geniet van een verfrissende duik in een vijver waar wat leven in zit, is de klassieke zwemvijver een droom in eigen tuin en een oase van rust.

“Zelf-een-zwembad-bouwen.be” kan voor u de hele opbouw doen, u bijstaan voor bepaalde werken of u kan ook alles zelf doen. Hierbij kunnen wij het technische proces ondersteunen en de apparatuur aansluiten indien gewenst.

Zelf Een Zwembad Bouwen - Biozwembad met plantenzone

Biozwembad met plantenzone

Een biozwembad met plantenzone = dé perfecte combo van een biozwembad en een natuurlijke zwemvijver. Indien je kiest voor een biozwembad met plantenzone, ervaar je de luxe van een biozwembad en geniet je tegelijkertijd van alle voordelen van een zwemvijver.
Hier bestaat de indeling uit twee delen: het zuiveringsgedeelte met de planten en het zwemgedeelte. Er gebeurt desinfectie door hydrolyse van water en met UV-stralen. Een UV-lamp is onontbeerlijk en is sterk aanbevolen voor het beperken van de algengroei en het doden van bacteriën.
De hele constructie wordt gebouwd met polystyreenbouwblokken. Het voordeel van polystyreenbouwblokken is dat de blokken heel licht zijn, makkelijk stapelbaar en het bouwen zelf ook heel vlot verloopt. De vorm en afmetingen kan u zelf bepalen. Elk formaat is mogelijk per 25cm in de lengte en de breedte en per 10cm in de hoogte. Bouwen met betonblokken is een zware en moeilijke klus maar is ook een optie.

Zelf-een-zwembad-bouwen.be” kan voor u de hele opbouw doen, u bijstaan voor bepaalde werken of u kan ook alles zelf doen. Hierbij kunnen wij het technische proces ondersteunen en de apparatuur aansluiten indien gewenst.

Renovaties en ombouwingen

Je hebt in de tuin reeds een zwembad of zwemvijver, maar deze voldoet niet meer aan de wensen en verwachtingen van jullie gezin?

Bij Zelf-een-zwembad-bouwen helpen wij je graag jullie zwempartij om te bouwen of te renoveren.
Voor volgende zaken kan je bij ons terecht:
– vervangen en optimaliseren van installaties
– vervangen van liner/folie
– vervangen van onderdelen
– ombouwen van zwembad naar zwemvijver
– ombouwen van zwemvijver naar zwembad
– implementatie energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen