Spring naar de inhoud

Type zwembaden

Bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad wordt opgebouwd uit zwembad bouwblokken. Hiermee kunt u zelf de vorm en de afmetingen bepalen. Een bouwkundig zwembad geeft u veel vrijheid in de bouw. Zelf-een-zwembad-bouwen.be kan voor u de hele bouw verzorgen, u bijstaan als u het even niet meer weet of u kunt alles zelf doen. Hierbij kunnen wij het technische proces ondersteunen en later de apparatuur aansluiten, indien gewenst.

Rechthoekig zwembad, vierkant zwembad of een andere vorm? Alles is mogelijk met een bouwkundig zwembad. De zwembad betonblokken zijn opgebouwd uit piepschuim en daarom makkelijk in elkaar te zetten. Hierin wordt vervolgens het beton gegoten.

Biozwembad

Onze bio zwembaden onderscheiden zich op 2 vlakken van een gewoon zwembad.  Ze worden volledig biologisch gefilterd, zonder chloor of andere chemicaliën waardoor je in natuurlijk water zwemt. De biologische filtering zorgt er eveneens voor dat je geen plantenfiltering meer nodig hebt en je je bio zwembad kan verwarmen zoals een gewoon zwembad.

Plunge pool

Het begrip ‘Plunge pool’ is overgewaaid vanuit Australië en betekent eigenlijk ‘watervalbad’. Plunge pools worden vaak gevormd onder hoge watervallen door de kracht van het voortdurend vallende water. Bij zwembaden wordt deze benaming gebruikt voor kleinere zwembaden die maximum 5x3m zijn.

Een plunge pool is de ideale oplossing indien je tuintje niet groot is of wanneer je kiest voor een mini-zwembad. Met onze polystyreenblokken kan je het formaat kiezen per 25cm. Dit in de hoogte, lengte en breedte. Inbouw en opbouw is mogelijk. Vaak wordt er een trapje of plage (ligbank) over de hele breedte geplaatst, waar je languit op kan relaxen.

Voordelen van plunge pool:

  • Kleiner dan normaal zwembad en dus ideaal voor kleinere tuin, stadstuin of dakterras
  • Budgetvriendelijker dan een normaal zwembad
  • Warmt sneller op door kleinere hoeveelheid water
  • Minder kosten aan water, elektriciteit en onderhoud
  • Je kan een jetstream plaatsen zodat je ook in je plunge pool ‘baantjes kan trekken’.