Spring naar de inhoud
zelf een zwembad bvouwen project kontich zwembad en zicht op terras

Het belang van een kwalitatieve filter- en warmtepomp

Er is geen wolkje te bespeuren, je ligt uitgestrekt op je ligstoel met een cocktail in je hand terwijl de kinderen het zwembad in- en uitspringen. Voor velen is een eigen zwembad in de tuin nog steeds een grote droom. Een droom die we door de jaren heen al voor tal van families realiteit konden maken met onze zelfbouwpakketten.

Voor het ontwerpen van je droomzwembad is het esthetische uiteraard enorm belangrijk. Iedereen wil natuurlijk een Pinterest-perfect zwembad. Daarnaast is de materiaalkeuze minstens even belangrijk. Lekken, verzakkingen of andere onheil horen nu eenmaal niet bij het zwembad van je dromen, toch? Daarom kiezen wij uitsluitend voor kwalitatieve en energiezuinige materialen. Twee zwembadonderdelen waar hoge kwaliteit geen overbodige luxe is, zijn ongetwijfeld de filter- en warmtepomp.

De filterpomp: het kloppend hart van je zwembad

Een filterpomp is een onmisbaar onderdeel in jouw zwembad. Het zorgt voor een constante circulatie van het water. De beweging in het water zorgt ook voor minder bacteriën, schimmels en algen (iets wat bij stilstaand water vaak voorkomt) en een betere werking van desinfectiemiddelen zoals chloor waardoor je minder producten moet gebruiken. Kortom: een filterpomp zorgt ervoor dat het water helder blijft en je zwembad er altijd spetterend bij ligt.

Wij opteren voor de Inver Silence van Blueplus. Deze genereert maar liefst 16.000 berekeningen per seconde om optimale prestaties te garanderen. Bovendien is deze pomp ook fluisterstil. Wanneer de pomp op volle capaciteit draait, zorgt de Inver Silence-technologie van deze pomp ervoor dat ze wel 20 keer stiller is dan een klassieke pomp. Bij zware toepassingen zoals een backwash zit het geluidsniveau van een doorsnee pomp al snel op meer dan 70 dBa. Wetende dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat je vanaf 60 dBa al kan spreken van rumoer en dat dit op lange termijn zelf de gehoorzenuw kan beschadigen, wil je dit constante geluid natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Met de Inver Silence van Blueplus sluit je een teveel aan lawaai dus volledig uit, ideaal om helemaal tot rust te komen aan het zwembad.

Naast het feit dat de Inver Silence filterpomp van Blueplus zeer stil werkt, is deze pomp ook enorm energiezuinig. De terugverdientijd is doorgaans minder dan anderhalf jaar!

Je kan de technische fiche van de Inver Silence filterpomp hier downloaden.

Een warmtepomp verlengt jouw zwemseizoen

Hoe je het ook draait of keert, ons Belgisch klimaat maakt een warmtepomp in je zwembad essentieel. Hierdoor kan je op een makkelijke en snelle manier jouw zwembad verwarmen, waardoor je veel eerder kan genieten van je zwembad en niet meer afhankelijk bent van de zon om een duik in het water te kunnen nemen. Een warmtepomp is bovendien de meest energiezuinige en efficiënte soort zwembadverwarming.

Het is van groot belang om een kwalitatieve warmtepomp te installeren zodat ook zwemmen buiten de zomermaanden altijd mogelijk is, ook al is je zwembad slechts enkele uren per dag afgedekt. Wij opteren daarom voor de Full Inverter warmtepompen van Blueplus. Deze pomp werkt net zoals de Inver Silence filterpomp van Blueplus bijzonder stil. De Full Inverter warmtepomp is ook bijzonder handig te gebruiken door middel van een vereenvoudigde controller en is eveneens van op afstand te besturen via een applicatie op de smartphone. Zo kan je zelf van aan de andere kant van de wereld de temperatuur van jouw zwembad regelen. Bovendien is deze warmtepomp ook ecologisch verantwoord en beschikt het over een A+ energielabel (TÜV gecertificeerd).

Je kan de technische fiche van de Full Inverter warmtepomp hier downloaden.