Spring naar de inhoud

Maximaal genieten van je zwembad met een minimale energierekening: het Bluematic Smart Energy System maakt het mogelijk

Het vinden van duurzame materialen en innovatieve oplossingen die het energieverbruik van je zwembad verminderen is voor ons van essentieel belang bij de samenstelling van onze zelfbouwpakketten. Eén van de slimme innovaties die wij in onze pakketten hebben opgenomen is Bluematic, het slimme energiemanagementsysteem. Hiermee worden de energiekosten van je zwembad aanzienlijk beperkt zodat je zorgeloos kan ontspannen zonder je druk te maken over je energiefactuur.

Het Bluematic Smart Energy System koppelt toestellen zoals de filterpomp, warmtepomp, waterbehandeling enz. aan het controlesysteem. Deze naadloze integratie biedt ongeëvenaard gemak, waardoor gebruikers verschillende aspecten van hun zwembad via een gebruiksvriendelijke interface kunnen beheren met slechts een paar tikken op hun mobiele apparaten. Bovendien is het met Bluematic mogelijk om je zwembad vanop afstand te bedienen waardoor je proactief maatregelen kan nemen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Zo is je zwembad ook bij thuiskomst in topconditie, zodat je meteen een duik kan nemen.

Naast de handige integratie van je volledige zwembad zorgt het Bluematic Smart Energy System er ook voor dat je zwembad op een energie-efficiënte manier verwarmd wordt. De Bluematic P1 data Module registreert via de P1 poort van de digitale meter de meterstanden en toont niet alleen het real-time energieverbruik, maar ook de eventuele overproductie van je zonnepanelen. Met die informatie wordt het mogelijk om bv. de warmtepomp automatisch te laten werken op zeer zonnige dagen. Op dat moment wordt het zwembad zo goed als gratis verwarmd. Installeer je daarbovenop nog eens een degelijke zwembadafdekking, dan hou je de warmte van het zwemwater gemakkelijk vast zodat je op koudere dagen niet (of minder) hoeft te verwarmen aan een laag rendement.

Deze vooruitstrevende aanpak stelt je in staat om bestaande zonnepanelen te gebruiken om je zwembad gratis te verwarmen. Door de werking van de warmtepomp te automatiseren op basis van overtollige zonne-energie, kan je effectief gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen en hun afhankelijkheid van conventionele energiebronnen verminderen. Kortom: dankzij het Bluematic Smart Energy System en zijn slimme inzet van zonne-energie creëer je een slim zwembad en vermijd je een torenhoge energiefactuur.