Spring naar de inhoud

Volle bouwblokken voor jouw zwembadtrap: eenvoudig en efficiënt

Het zelf plaatsen van een zwembad is een droom die steeds meer mensen in vervulling laten gaan. Om het bouwproces van onze zelfbouwers zo vlot mogelijk te laten verlopen, kiezen we bij de samenstelling van onze zwembadpakketten dan ook steeds voor duurzame materialen die gemakkelijk zelf te plaatsen zijn. Een van die materialen zijn de volle bouwblokken die we aanbieden voor het plaatsen van de trap. In dit artikel zullen we de installatieprocedure en de voordelen van deze innovatieve bouwblokken uitleggen.

De installatie van een trap met volle bouwblokken is eenvoudig en intuïtief. Je stapelt gemakkelijk de standaardblokken op elkaar om de gewenste trapvorm te verkrijgen. Wanneer de blokken te groot zouden zijn, kan je deze eenvoudig op maat inkorten door gebruik te maken van de duidelijke lijnen die op de bouwblokken gemarkeerd staan. Nadat de gewenste basisstructuur van de trap verkregen is, worden de afwerkingsblokken geplaatst. Bovenaan elke trede komt een effen afwerkingsblok die enerzijds zorgt voor een aantrekkelijke, naadloze afwerking, maar daarnaast ook extra versteviging biedt aan de trapstructuur.

De blokken voor de trap moeten onderling aan elkaar gelijmd worden. De blokken moeten ook aan de bodem en aan de zijkanten én achterkant verlijmd worden. Hiervoor gebruik je montagelijm van het type Griffon aquamax. Bedoeling is dat de blokken stevig gefixeerd staan op de bodem zodat deze niet kunnen verschuiven tijdens het lassen.

De voordelen van deze bouwblokken

Geen beton nodig: Bij traditionele bouwblokken moet er beton gegoten worden in de blokken. Met onze volle bouwblokken is dit verleden tijd. Volle bouwblokken bieden namelijk al de nodige sterkte en stabiliteit, waardoor het gieten van beton overbodig wordt.

Geen eindstukken nodig: Het plaatsen van eindstukken om te voorkomen dat het beton eruit loopt en om de trap netjes af te werken hoeft niet meer. Onze bouwblokken elimineren de noodzaak van eindstukken, omdat ze zijn ontworpen met een sluitend systeem dat een naadloze en professionele afwerking biedt.

Geen bewapening nodig: Bewapeningsstaal is vaak vereist om de structurele integriteit van beton te versterken. Met onze volle bouwblokken komt dit aspect te vervallen, omdat de blokken van nature duurzaam en sterk zijn. Door geen bewapening te plaatsen in de trap, spaar je niet alleen geld uit maar ook tijd.

Eenvoudig inkorten: Elk zwembad is uniek, en soms is het nodig om de trap aan te passen aan specifieke afmetingen. Onze bouwblokken zijn voorzien van duidelijke markeringen, waardoor ze eenvoudig kunnen worden ingekort zonder dat ingewikkeld snijwerk nodig is.

Geen vliesdoek nodig: Bij traditionele bouwmethoden wordt vaak een vliesdoek of isolatiemousse  gebruikt om de oneffenheden van het beton dat er is ingegoten weg te werken. Dankzij de effen afwerkingsblok die op de bouwblokken geplaatst wordt, is het echter niet nodig om vliesdoek of isolatiemousse te plaatsen.

Geen snijwerk met laslatten: Het nauwkeurig snijden en plaatsen van laslatten kan een tijdrovende en nauwkeurige klus zijn. De afdekplaat die op de blokken geplaatst wordt zorgt ervoor dat het gedoe met laslatten plaatsen en snijden geëlimineerd wordt. Deze plaat wordt op de bovenkant van de blok gelijmd met aquamax lijm.