Spring naar de inhoud

Waarom kiezen voor polystyreen bouwblokken bij het bouwen van een zwembad?

Als je droomt van een eigen zwembad in de tuin, is het belangrijk om bij het bouwen de juiste keuze te maken wat betreft de constructiemethode. De keuze van de gebruikte materialen heeft namelijk een grote invloed op de kwaliteit en duurzaamheid van je zwembad. Om de wanden van je zwembad te bouwen opteren wij voor geavanceerde polystyreen bouwblokken. Maar waarom zou je voor deze methode kiezen in plaats van bijvoorbeeld betonblokken of een voorgevormde kuip? In deze blogpost vertellen we je de voordelen en nadelen van polystyreen bouwblokken.

De voordelen van polystyreen bouwblokken

  • Uitstekende isolatie: Polystyreen bouwblokken hebben een zeer hoge isolatiewaarde, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en lagere verwarmingskosten gedurende het hele zwemseizoen.
  • Vrijheid in ontwerp: Met onze polystyreen bouwblokken heb je volledige vrijheid in de opbouw en afwerking van je bouwkundig zwembad. Of je nu een specifieke trapconstructie wilt, een ligbank/plage, of zelfs een bio-zwembad met grasranden of plantenzones, alles is mogelijk! Jouw verbeelding is de enige limiet.
  • Duurzaamheid en garanties: In vergelijking met bijvoorbeeld een kuip biedt gewapend beton op lange termijn meer garanties. Deze bouwmethode zorgt voor een solide en duurzaam zwembad waar je levenslang van kan genieten.
  • Toegankelijke installatie zonder duur transport: Bij polystyreen blokken is er geen duur transport of een hijskraan nodig, in tegenstelling tot plaatsing van een voorgevormde kuip. Dit maakt het mogelijk om je zwembad op elke plek in de tuin te bouwen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen waar uitzonderlijk vervoer niet bij kan zoals in bosrijke gebieden.
  • Minimaal onderhoud: Onze zwembaden lopen geen risico op osmose, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over dure reparaties in de toekomst. Het enige onderdeel dat na ongeveer 20 jaar vervangen moet worden, is de liner van het zwembad. Maar ook hier zorgen we voor een probleemloze oplossing met waterzakken (zodat je geen verlies van water hebt) en een professionele vervangingsservice. Onze ervaren lasser staat klaar om de oude liner te verwijderen en een nieuwe naadloos te installeren, waardoor je zwembad weer zo goed als nieuw is, en dit aan een minimale kost.
  • Energie-efficiëntie en comfort: Onze zwembaden zijn voorzien van een vliesdoek tegen de wand en een isolatiemousse op de bodem. Dit zorgt niet alleen voor een zachtere bodem, wat het comfort verhoogt, maar heeft ook een positief effect op het energiegebruik. Door de goede isolatie blijft het water langer op temperatuur, wat resulteert in lagere verwarmingskosten.

De nadelen van polystyreen bouwblokken

  • Tijdsintensief: Het bouwproces met polystyreen bouwblokken neemt meer tijd in beslag in vergelijking met het installeren van een voorgevormde kuip. Dit komt doordat het proces van het plaatsen van de blokken, het vullen met beton en het uitvoeren van andere bouwactiviteiten meer tijd en zorgvuldige planning vereist.

Dit betekent dat je als zelfbouwer wat meer geduld aan de dag moet leggen. Echter, deze investering in tijd wordt ruimschoots beloond. Als zelfbouwer krijg je namelijk een duurzamer product. Bovendien heb je het voordeel dat je precies weet hoe je zwembad is gebouwd. Met onze professionele begeleiding en duidelijke instructies is het zelf bouwen van een zwembad een lonende ervaring die resulteert in een op maat gemaakt zwembad waar je trots op mag zijn.

Kortom, met onze polystyreen bouwblokken bieden we niet alleen een hoogwaardige en duurzame oplossing voor het bouwen van zwembaden, maar ook de vrijheid, flexibiliteit en gemoedsrust die elke zwembadliefhebber verdient. Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op of doe vrijblijvend onze online prijsberekening en maak je droom van een eigen zwembad waar!

Online Prijs Berekenen