Spring naar de inhoud

Wat zijn polystyreen blokken?

Zelf je zwembad bouwen is een uitdagende klus waar heel wat stappen komen bij kijken. Eén van die stappen is het bouwen van de zwembadwand. Deze wand kan gemetst worden met zware betonblokken, maar dit is fysiek een heel zware klus. Gelukkig is er ondertussen een veel innovatievere oplossing beschikbaar: polystyreen bouwblokken.

Polystyreen bouwblokken zijn een makkelijke en snelle manier om de basis van je zwembad te bouwen. Ze kunnen net zoals legoblokken eenvoudig op elkaar gestapeld worden en vormen zo de structuur van de zwembadwand. Bovendien zijn ze, in tegenstelling tot zware betonblokken, heel licht in gewicht.

Wat deze polystyreen blokken zo praktisch maakt, is dat ze achteraf pas worden gevuld met beton. Hierdoor wordt de zwembadwand stevig en duurzaam. De blokken fungeren dus als een bekisting, die na het vullen met beton een solide basis vormt voor het zwembad. Dit zorgt voor een veilige en stabiele constructie.

De polystyreen blokken die we gebruiken in onze zelfbouwpakketten hebben een lengte van 125cm, een diepte van 25cm en zijn verkrijgbaar in 2 verschillende hoogtes: 30cm en 50cm. Dit zorgt voor bijzonder veel flexibiliteit wat de diepte van je zwembad betreft. Ook de lengte en de breedte van je zwembad kan je zelf kiezen per 25cm daar de blokken verstelbaar zijn en een duidelijke aftekening hebben waar je ze kan inkorten. Dankzij de grootte van onze blokken gaat de bouw van de zwembadwand bijzonder snel, dit in tegenstelling tot het gebruik van de klassieke betonblokken.

Wat deze blokken bovendien uniek maakt, is hun verschil in dichtheid langs beide kanten. De blauwe zijde van de blokken, met een hoge dichtheid (70 g/l), biedt extra stevigheid en stabiliteit aan de zwembadwand. Dit versterkt de structuur van het zwembad en zorgt voor een solide bekkenwand. De hogere dichtheid maakt de wand ook duurzamer en beter bestand tegen de druk van het water. In de grijze kant van de blokken (met een dichtheid van 30g/l) zit traagschuim verwerkt. Dit voelt extra comfortabel om aan te raken.

Wil je zelf de kwaliteit en mogelijkheden van polystyreen blokken ontdekken? Bezoek dan vrijblijvend onze demoruimte! Hier staat een volledige zwembadconstructie opgebouwd en kan je de verschillende stappen in de bouw van een zwembad duidelijk zien. Bovendien beantwoorden we al jouw vragen en helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw zwembadproject!

demo pool construction new blocks