Spring naar de inhoud

Zelf een zwembad bouwen, kan ik dit wel?

Alvorens onze klanten de stap zetten om hun eigen zwembad te bouwen, worstelen ze vaak met één grote vraag: zelf een zwembad plaatsen, gaat mij dat wel lukken? En deze vraag is zeker niet onterecht. Er komt namelijk heel wat kijken bij de bouw van je eigen zwembad: de grond– en betonwerken, de bewapening en de opbouw van het zwembad en het installeren van de technische ruimte. Doch wees gerust, je hoeft heus geen professional te zijn om zelf je zwembad te kunnen bouwen. Enige handigheid is zeker aangeraden én je mag gedurende het hele bouwproces rekenen op ons advies en ondersteuning.

Om een goed beeld te krijgen van de werken die jou te wachten staan, nodigen we je graag vrijblijvend uit in onze demo-ruimte alvorens je een zelfbouwpakket aankoopt. In onze ruimte staat een zwembadconstructie opgesteld waar je duidelijk kan zien hoe een zwembad opgebouwd wordt. Zo kunnen we alle stappen van het bouwproces uitleggen en kan je kennis maken met de kwalitatieve en duurzame materialen die we gebruiken.

Wanneer het bouwpakket besteld is, ontvang je van ons een gedetailleerde handleiding met alle stappen die genomen moeten worden om de bouw van je zwembad tot een goed einde te brengen. Zo weet je perfect wanneer en hoe je elke stap moet uitvoeren. Bovendien vind je in deze handleiding heel wat handige bouwtips om de aanleg van jouw zwembad nog vlotter te laten verlopen.

Het grootste deel van de bouwwerken kan je zelf doen. Toch zijn er enkele zaken waarvoor de ervaring van een professional vereist is. Zo raden we bijvoorbeeld aan om de graaf- en betonwerken te laten uitvoeren door een gespecialiseerde firma, want zelf bij een kleine plungepool is er al een behoorlijke oppervlakte die uitgegraven moet worden. Bovendien beschikken zij over de nodige materialen en ervaring om deze klus in slechts enkele uren te klaren en de grond nadien ook weg te voeren. Zo start jouw bouwproject al meteen met een egale betonplaat, wat belangrijk is voor de verdere aanleg van je zwembad. Daarnaast wordt ook het linerlassen uitgevoerd door een gespecialiseerde firma. Tenslotte bieden wij bij aankoop van een automatische rolluik een gratis installatie aan van het rolluik door onze technieker.

Naast de bovenvermelde stappen, kan de rest van de aanleg van het zwembad aan de hand van onze handleiding tot een goed einde gebracht worden. Ook stellen we gratis stutmateriaal ter beschikking zodat de blokken perfect haaks staan en niet meer kunnen schuiven tijdens het opvullen van de wanden met beton.

Tot slot stellen we gratis gebruik van onze tenten ter beschikking zodat het vliesdoek droog kan blijven totdat de liner gelast wordt.